Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da bi Albanija trebalo da teži novom kvalitetu u parlamentarnim odnosima sa Skupštinom Kosova i da bi trebalo da bude prisutnija u Prištini, prenosi Koha.

– Imamo dovoljno iskustva da možemo da zahtevamo od sebe da podignemo komunikaciju na viši nivo. Moramo da težimo boljim odnosima sa Skupštinom Kosova. Trebalo bi da budemo prisutniji u Prištini, pre svega poslanici, da razgovaraju sa kolegama, da razmene mišljenja i ideje koje su u interesu naše dve zemlje – rekao je Rama.

Rama se osvrnuo i na neslaganja Vlade Kosova u vezi sa “Otvorenim Balkanom”.

– Nije tajna da stvari u kosovskoj vladi ne idu dobro i neslaganje oko “Otvorenog Balkana” u međuvremenu je dobilo nezasluženu razmeru, ali Kosovo je neodvojivi deo nas i naše zajedničke budućnosti. Trebalo bi da radimo na tome da imamo što više bratskih odnosa, fokusirajući se na ono što nas razdvaja i strpljivo se noseći sa kosovskim neslaganjem u vezi ‘Otvorenog Balkana’ – smatra Rama i ocenjuje da je “Otvoreni Balkan” jasan i pošten izbor za budućnost Albanije.

Rama je dodao i da će nakon godinu dana rezultati govoriti o tome zašto “Otvoreni Balkan” jača Albaniju u regionu i Evropi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here