EPA/Georgi Licovski
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da se nada da će Priština i Beograd rešiti aktuelni sukob pre nego što Evropska unija bude primenila snažne mere protiv njih.

– Snažno se nadam da će naše bratsko Kosovo i prijateljska Srbija rešiti ovaj sukob pre nego što EU primeni snažne mere protiv njih. Oni treba da deluju brzo i da shvate da ispunjavanje zahteva EU podrazumeva povratak razumu kao odgovornih evropskih država – napisao je Rama na Tviteru.

On je dodao da “EU ne može da bude jasnija”, te da nastavak sa raspoređivanjem policije, odnosno vojnih trupa ”predstavlja samopovređivanje”.

– Nastavak sa ovim apsurdnim neplanskim raspoređivanjem policije da zaštiti prazne zgrade u koje izabrani zvaničnici ne mogu da uđu, a sa druge strane, raspoređivanje vojnih trupa na granici druge zemlje ne može biti veće samopovređivanje, niti manje evropski – poručio je Rama.

3 COMMENTS

  1. Da li se Srpski političari mešaju u
    unutrašnjost alabanije ne to normalne
    osobe ne rade da trpaju nos svugde gde mu nije mesto!
    Svi vi koji se mešate unutar suverene
    zemlje stojite iza svih problema !

  2. Разумели смо шта Албанац хоће. По њему су једнако
    криви Приштина и Београд. Да ли ћемо ми убудуће дозвољавати да нас неко кажњава, нисмо ми Албанија. Зато би било добро да заувек престане да прича било шта о Србији. Сећамо се оружаних напада из вековима заостале Албаније на територију Србије.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here