A. Čukić
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama podneo je tužbu protiv nemačkog novinara Pitera Tidea, nakon objavljivanja snimaka prisluškivanih razgvora koji su otkrili da je aktuelni albanski premijer pretnjama i prevarom došao na vlast, prenosi portal a1on.

– Nemačkom advokatu Matijasu Princu dao sam ovlašćenje da započne sudski proces u vezi navoda nemačkog lista Bild. Nemački sudovi nek odlučuju ko je u pravu, a ko je kriv. Ovo činim zato što Albanci zaslužuju da znaju istinu o pravosuđu u zemlji – napisao je Rama na tviteru.

Nakon Ramine objave na tviteru reagovao je nemački novinar Tide.

– Za šta me optužuje? Optužuje me za objavljenu istinu? – napisao je Tide.

Reagovao je i savetnik nemačke kancelarke Martin Henc, koji je najavio da će Edi Rama uskoro biti optužen pred međunarodnim sudom.

– Piter, ovo su poslednji potresi jedne autokratije. Gospodine Rama uskoro će se naći pred međunarodnim sudovima kao optuženi – napisao je Henc na tviteru.

Prvi napis u nemačkom listu „Bild“ je bio naslovljen „Kako mafija manipuliše sa izborima u Albaniji“, koji je bio objavljen početkom juna, kada su bili javno objavljeni i prisluškivani razgovori napravljeni od strane albanskih istražnih organa, na kojima se čuje kako su mafijaški klanovi kupovali glasove za stranku Edija Rame.

Kod svih šest razgovora čuje se, kako navodi a1on, mafijaš Astrit Avdulaj koji razgovara sa gradonačelnikom primorskog grada Drača i direktora „Vodovoda“ kako bi se obezbedili glasovi uz pretnju i kupovinu.

Kasnije, 16. juna objavljeno je 16 novih razgovora o izborima u gradu Peškopeja, na kojima se čuje i glas Edija Rame.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime