EPA/Georgi Licovski
Premijer Albanije Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da naoružavanje Srbije sistemom protivraketne odbrane uopšte ne bi trebalo da brine Albaniju.

Rama je rekao da je Srbija snabdevena odbrambenim sistemom, tako da to nije problem.

– Ne brine me naoružavanje Srbije. Ne vidim razloga za brigu danas. Važnije je da udahnemo vetar mira i držimo Zapadni Balkan na okupu koliko god je to moguće, čak i uz pomoć naših strateških saveznika, poput Nemačke. Ne vidim kako protivraketni odbrambeni sistem može biti zabrinjavajući za nas – naveo je Rama odgovarajući na pitanje o naoružavanju Srbije sistemom protivraketne odbrane tokom konferencije za novinare u Nemačkoj.

Rama je povodom situacije u regionu, nakon rata koji je počeo u Ukrajini naveo da je Srbija preduzela ohrabrujuće korake u UN. Naglasio je da je saradnja u regionu od velikog značaja zbog sukoba u Ukrajini.

Na pitanje o mogućoj poseti Kijevu, Rama je rekao da bi to rado učinio da dođe na njega red i da bi to uradio sa velikim zadovoljstvom, ali da pre njega to zaslužuju neke druge ličnosti.

Rama je razgovarao sa novinarima nakon dvodnevne posete Nemačkoj gde se sastao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom sa kojima je razgovarao o otvaranju pregovora Albanije sa Evropskom unijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here