EPA/Clemens Bilan
Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj sednici parlamenata Albanije i Kosova poručio da će doći do konačnog priznanja Kosova i da ono na to neće dugo čekati. Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je na veću saradnju Tirane i Prištine.

U govoru pred poslanicima Kosova i Albanije u Tirani, Rama je rekao da veruje da će Kosovo biti priznato u svakoj instanci na svetu.

– Verujem da će do konačnog priznanja doći pre nego kasnije i da Kosovo neće čekati onoliko dugo koliko je proglasilo svoju nezavisnost da konačno bude međunarodno priznato i da bude prisutno u svakoj instanci celokupne opšte organizacije sveta u kojoj živimo – naveo je on.

Premijer Albanije se dotakao u svom govoru i OVK i DSK, kao i Ibrahima Rugove, rekavši da se bez njih ne “može razumeti današnji dan”, ali je istakao i da je “Hašim Tači privremeno odvojen od nas”.

U trenutku kada je Rama počeo da govori, poslanici Demokratske partije napustili su skupštinsku salu u kojoj se održavao zajednička sednica skupštine Kosova i parlamenta Albanije povodom 110. godišnjice nezavisnosti Albanije.

Kurti u parlamentu: Trebalo bi češće da budemo zajedno

Aljbin Kurti je pozvao danas u Tirani na veću saradnju Albanije i Kosova. On je rekao da Priština i Tirana ne treba da se sastaju samo na praznike, već da češće rade zajedno i prihvataju međusobne kritike.

– Naš prostor, kultura i privreda nisu feudi koji nekome pripadaju. Trebalo bi da budemo češće zajedno, ne samo na proslavama. Moramo da delimo ideje jedni sa drugima i da prihvatamo kritike jedni od drugih, da radimo jedni sa drugima – poručio je Kurti.

On je kazao se u Prištini raduju svakom uspehu Albanije.

3 COMMENTS

  1. Potpuno suludo. Mi smo u nekoj zajednici otvorenog balkana sa covekom i zemljomkoji otvoreno rade protiv nas i nasi su najveci neprijatelji, vucicu probudi se i prestani da slusas naredjenja nemaca !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here