EPA/FILIP SINGER
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama poslao je danas preko Tvitera poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na Kosovu.

Kako prenosi Kosovo onlajn, reagujući na izjavu predsednika Srbije da je slučaj Račak bio prevara kako bi se opravdalo NATO bombardovanje tadašnje SRJ, Rama se zapitao do kada će Srbija živeti u samoobmani i potkopavati sopstveni put ka budućnosti.

– Zašto je tako teško razumeti i do kad će Srbija živeti u samoobmani i u poricanju jasne stvarnosti Kosova. Do kada će duhovi prošlosti i dalje potkopavati put Srbije ka budućnosti – poručio je Rama srpskom predsedniku.

– Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model – napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

5 KOMENTARA

  1. „Do kada??? Докле год се земље у окружењу Србије понашају као животиње а њима то није јасно.

  2. A ja mislim da je vi potkopavate od kako su vas italijani protjerali a Srbi vas primili na svoju zemlju koju ste vi preoteli i jos vam dosta nije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime