EPA/Valdrin Xhemaj
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas u Prištini da Srbija izvodi “teatralne manevre” na severu Kosova, te da nije razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o događajima na severu KIM, ali da je na strani Prištine po pitanju reciprociteta u vezi s registarskim tablicama.

On je to rekao na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i dodao da je dijalog jedino rešenje.

Rama je rekao da će raditi na daljem priznavanju nezavisnosti KiM, kao i da “nema sumnje da je na prvom mestu i pre svega to što Srbija mora da prizna ovu nepovratnu realnost”.

– Zaista je žalosno to što smo umesto konkretnog napretka dijaloga ka uzajamnom priznanju i konačnom oslobađanju od prošlosti danas svedoci teatralnih vojnih manevara Srbije na granici sa suverenom državom Kosovo – rekao je Rama, prenosi Gazeta ekspres.

Ocenio je da ti manevri ne štite Srbe na severu KiM, uz ocenu da oni nisu ugroženi.

– Ti manevri zapravo ne štite građane, kako tvrdi zvanično rukovodstvo Beograda, čak ni neki duhovi poraženih vojnih generala na bojnom polju pre više od 20 godina, koji su izgleda izašli iz groba, tvrdeći da se štiti integritet i bezbednost građana Srbije na Kosovu – izjavio je Rama.

Kada je reč o inicijativi “Otvoreni Balkan” Rama je kazao da te inicijative nema bez Srbije, ali da je sada još uvereniji da ona treba da se realizuje.

1 COMMENT

  1. U pravu je. Pa i sam Vucic je milion puta rekao da Srbija nece ratovati. Tadic je bio rodoljub za njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here