Ministarstvo odbrane Srbije
S-400 u Batajnici

Zamenik ministra odbrane Kosova u ostavci Burim Ramadani, izjavio je danas da je naoružavanje Srbije ruskim raketnim sistemom mnogo zabrinulo Kosovo.

– To su preteće poruke za ceo region, ne samo za Kosovo, i kao takve su poruke koje pripadaju logici prošlosti. Ne zaboravimo da su srpske institucije, bilo da su vojne, policijske, političke, nasleđe genocida, nasilja i pokušaja istrebljenja drugih naroda na Balkanu – rekao je Ramadani za TV Kljan Kosova.

On je naglasio da Srbija može biti sankcionisana od strane Sjedinjenih Američkih Država zbog nabavke ruskih raketnih sistema.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Metju Palmer, dok je bio u radnoj poseti Skoplju, pretio je Srbiji posebnim sankcijama ukoliko država koja nije članica NATO-a kupi vojnu opremu od Rusije. Za Amerikance pitanje koje zabrinjava je samo vojno prisustvo Rusije u Srbiji, čak i za jednu vojnu vežbu.

Postoji verovatnoća da je Palmer izneo ovaj stav u ponedeljak, dok je boravio u Beogradu, ali nije ga spomenuo na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On je procenio da bi sankcije bile velika nepravda.

Sistem nazvan „Zver S-400“ je sofisticirani raketni sistem koji je Rusija dopremila ovih dana u Srbiju. Dovedeno je teško naoružanje za vežbu „Slovenski štit”, koja je održana krajem oktobra, dok su vojni i politički domaćini odmah rekli da su zainteresovani da kupe ovo naoružanje za svoju vojsku.

„Ova i druga jaka koketiranja Beograda, na vojnom planu, sa Moskvom podigli su uzbunu u Vašingtonu“, prenosi Gazeta Ekspres.

8 COMMENTS

  1. A vi kad ste se naoruzavali 90tih i uradili teroristicki akt, to onda nije bilo zabrinjavajuce! Da hoce Rusi da nam daju atomske bomb bilo bi super! Znaci vi ce da pravite vojske, i naoruzavati se a cim Srbija nesto onda je zabrinjavajuce!

    M r s

  2. I Srbiju veoma brinu Nemačke i SAD vojne donacije ,,miroljubivoj,, bivšeg UCK a sada vojnoj formaciji na Kosovu.E zato se Srbija naoružava.

  3. zato i jesu tu da se zabrinete, da se u rodnu albaniju vratite i skolu ucite i o kulturi nesto naucite.

  4. Albanci vidi sada da nema nista od presevo bujanovac medvedje i sandzak

    Jer nato nece moci da tek tako napadne srbiju a putin jasno poslo poruku branim srbiju vise nego siriju asadu je samo dao s-300 a srbji s-400

  5. Nadam se da je svima jasno da S-400 nece moci ostati u SRB. Previse je to mocno oruzije za jednu zemlju formata 600x200km. Ali samim tim da je taj sistem istestiran na nasem podrucju govori o namerama ruske administracije za slucaj intervencija zapadnih sila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here