Rambo sa sekirom isprepadao rudare

0

Na kolenima pred vlastima: Duško Filipović
 

On je do radilišta stigao ventilacionim hodnikom udaljenim 1,5 km od glavnog ulaza koji je obezbeđen po svim pravilima, a za pojasom je imao sekiru i nije pretio nikome od rudara. Međutim, na taj način ugrozio je sebe i bezbednost velikog broja rudara koji su bili zaprepašćeni i uplašeni njegovim prisustvom. Osim policije, rukovodstvo rudnika je o ovom slučaju obavestilo i Javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu očekujući da protiv Filipovića preduzme odgovarajuće mere.

Iako policija utvrđuje sve pojedinosti o nedozvoljenom ulasku Filipovića u rudarsku jamu Rudnika olova i cinka, verovatno je reč o dugogodišnjem sporu između Rudnika olova i cinka i Filipovića koji već godinama tvrdi da mu rudnik podzemnim i površinskim eksplozijama uništava porodičnu kuću koja se nalazi u blizini.

 

Zbog toga je u septembru prošle godine obilazio institucije u Gornjem Milanovcu hodajući "kučeći" na rukama i kolenima. Kako je tada objasnio za "Vesti", time je simbolično molio da mu lokalna uprava pomogne da zaštiti kuću od daljeg uništavanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here