Legenda Flamenga i brazilskog fudbala Ziko (66) 16. put priredio “meč svih zvezda” velikana iz Rija, a Dejan Petković (47), jedan od najzaslužnijih za prethodnu titulu prvaka (2009), povredio se u prvom poluvremenu u sudaru s francuskim golmanom Bernarom Lamom (56), gostom na egzibiciji na čuvenom stadionu.

Ziko je u 23. minutu efektno u prazan prostor proigrao Petkovića, koji je u prvom mandatu u Flamengu (2000-02) osvojio titule u Šampionatu Rija (“Karioka”) 2000. i 2001, a u drugom (2009-11), kada je i završio karijeru, bio je 2009. jedan od najzaslužnijih za trofej nacionalnog prvaka, prvi posle 1992. Kod nas popularni Rambo, a u Brazilu Peć odlučno je krenuo da se upiše u strelce, ali ga je Lama, koji mu je pošao u susret, potkačio po nogama.

Nekadašnja Zvezdina “desetka”, koji je na meču poneo “devetku”, jer je dres s brojem 10 rezervisan za Zika, pao je nezgodno preko francuskog golmana, pravo na desna rebra. Morao je da napusti utakmicu. Iznesen je na nosilima, a pregledima je ustanovljen prelom.

Pedro Sirilo, član Flamengovog medicinskog tima, odmah je uočio da će lečenje biti dugotrajno i bolno, a Petković je na Instagramu postavio fotografiju iz bolničke postelje, šaleći se na svoj račun.

– Šta su dva rebra za Ramba? Dobro sam, samo moram da se odmaram. Nema fudbala za mene naredna dva meseca.

Pošto je Lamin prekršaj bio za najstrožu kaznu, Ziko je to iz elegantno izvedenog penala pretvorio u gol za vođstvo njegovog tima s 3:1. Do kraja je dao još dva gola, a njegovi su pobedili s 9:5 pred 62.000 razgaljenih gledalaca.

Utakmica je bila svečarska. Dva sadašnja člana tima Rafinja (34) i Everton Ribeiro (30) izneli su trofeje za brazilskog šampiona, što je prva titula nacionalnog prvaka posle one s Petkovićem pre deset godina, i za pobednika Kupa Libertadores, jer je Flamengo i južnoamerički prvak drugi put u svojoj istoriji. Prvi put je to bilo 1981. sa Zikom u timu, a taj pehar se uoči revije našao u njegovim rukama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here