Ramu proglasiti za nepoželjnog i proterati

0

Rama posle Beograda otišao u Preševo, dočekan kao svoj na svome
 

"Ukoliko Vlada Srbije dozvoli da ovaj promoter i izvođač projekta ‘velike Albanije’ ostane u našoj zemlji, i to u poseti Preševu kao novom centru albanskog separatizma, to će značiti ne samo da Vlada nije u stanju da štiti ustavni poredak i teritorijalni integritet Srbije, već i da aktivno učestvuje u stvaranju ‘velike Albanije’", navodi se u saopštenju "Dveri".

 

Pokret Dveri napominje da je ocena predsednika Vlade Aleksandra Vučića da Ramina izjava predstavlja provokaciju "dokaz da Vučić nije dorastao zadatku, jer premijer ne služi da bi se svojoj javnosti žalio da ga neko provocira, već da državnički ne dozvoli da bilo ko udari na suverenitet zemlje".

 

"Edi Rama je u svojoj izjavi o nezavisnosti Kosova i Metohije usred Beograda bio bahat taman onoliko koliko je Vučić bio snishodljiv što mu je uopšte pružio priliku da u Beograd dođe i izgovori to što je izgovorio i što ga nije odmah ispratio kući", ističe se u saopštenju.

 

Prema oceni "Dveri", još jednom se potvrdilo da slepo izvršavanje naloga dobijenih od Vašingtona i Brisela, kakva je i Ramina poseta, vodi samo daljem ponižavanju Srbije i srpskog naroda.

 

DSS: Rama može da vređa, a Vučić ponižava

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je Sanda Rašković Ivić.

 

Predsednica DSS-a je rekao da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

 

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here