U desetom kolu Superlige Srbije “crveno-beli” kod kuće pobedili Šapčane s 3:1.

Zvezda je posao obavila u prvom poluvremenu golovima tri stranca. U vođstvo ju je doveo portugalski napadač Tomane u 7. minutu, pošto je bio pripravan da loptu koju je golman Puletić odbio posle snažnog Kanjasovog šuta sprovede u mrežu.

Prednost je udvostručena u 32. minutu preko Bena, koji se ponovo nameće (strelac i u pobedi protiv Voždovca s 3:1) posle propalog transfera u arapski svet. Kada je zaobišao golmana, ostao mu je lakši deo posla. Pet minuta kasnije prvenac u crveno-belom dresu postigao je agilni Španac Kanjas.

Utisak iz dva Zvezdina meča iza poraza u lošoj igri u 161. “večitom derbiju” na Partizanovom stadionu (2:0) prošle nedelje jeste da bi prvak ostavio bolji utisak protiv najljućeg rivala da mu je postavka na terenu bila kao u duelima sa sledeća dva suparnika, a ne opredeljenje da se igra defanzivno na jalove protivnapade.

Zvezdin sastav protiv Mačve, koja je njenu odbranu i pre gola nekoliko puta stavila na iskušenje, bio je: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 61. Pankov), Kanjas (od 82. Petrović), Vulić, Ben, Ivanić, Van la Para, Tomane (od 70. Krstović). Rodić se oporavio od povrede zbog koje nije igrao ni protiv Bajerna u Minhenu na početku Lige šampiona. Poraz šabačkog tima ublažio je Mijailović u 83. minutu.

Na tribinama je bilo 5.864 gledaoca. U utorak, protiv Olimpijakosa u drugom kolu (21 čas), biće ih višestruko više, a koliko, zbog skupih karata, to ćemo da vidimo.

Zvezda, koja treba da odigra zaostalu utakmicu s Čukaričkim, vodi na tabeli, a Mačva je poslednja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here