Raseljeni Srbi glasali za Srpsku listu

0

Srbi glasali za Srbe (Foto: Arhiva)
 

Prebrojavanje tih glasova je juče konačno završeno, a očekuje se će ga kosovska Centralna izborna komisija uskoro saopštiti.

 

Međutim, pre nego je CIK izašao sa zvaničnim rezultatima, u pojedinim albanskim medijima pojavile su se optužbe da ovi glasovi služe da se razbije novoformirana koalicija albanskih stranaka Ramuša Haradinaja, Ise Mustafe i Fatmira Ljimaja, a posmatrači tih pratija najavljuju da će napustiti CIK i osporiti glasove. Pojavile su se čak i tvrdnje da su glasovi "sumnjivi" jer su kružići ili linije kojim su glasači zaokruživali broj stranke za koju glasaju "napisani istom olovkom i istom rukom".

 

– Primedbe koje su imali posmatrači albanskih partija nisu na mestu. Reakcija koju su napravili je ugrejala već vruću atmosferu, a da za to nisu imali osnovu. Svi glasovi koji su pristigli iz centralnog dela Srbije su prošli tri nivoa provere i prebrojani su u skladu sa svim izbornim procedurama, kaže za "Vesti" Nenad Rikalo, član kosovskog CIK-a.

 

Prema nezvaničnim podacima, u ukupnom broju glasova Srpska lista će imati oko 40,000 glasova, a Progresivna demokratska stranka nešto više od 5.500.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here