Foto: Tanjug/AP
Markus Rašford

Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford otkrio je da se suočio sa najmanje 70 rasnih uvreda na društvenim mrežama nakon poraza u finalu Lige Evrope.

Fudbaleri Junajteda poraženi su u sredu u finalu Lige Evropa od ekipe Viljareala, nakon izvođenja penala (10:11), nakon što je posle produžetaka bilo 1:1.

– Do sada je izbrojano najmanje 70 rasnih uvreda na mojim nalozima. Za one koji rade na tome da se osećam gore nego što se već osećam – srećno u pokušaju – napisao je Rašford na Tviteru.

U januaru je policija u Britaniji istraživala vređanje na društvenim mrežama usmereno ka trojici igrača Junajteda.

– Da, ja sam crnac i svakodnevno živim ponosan na to što jesam. Niko neće svojim komentarom učiniti da se osećam drugačije. Tako mi je žao ako ste tražili burniju reakciju, jednostavno je nećete ovde dobiti – napisao je tada Rašford.

Engleski fudbalski klubovi i igrači bojkotovali su društvene mreže tokom četiri dana u aprilu i maju ove godine, protestujući protiv rasizma i zalažući se za veću akciju kompanija koje su vlasnici internet platformi.

Bojkotu su se pridružili i drugi sportovi, uključujući sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 Luisa Hamiltona, kao i Međunardonu tenisku federaciju (ITF)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here