Rasplet Rolan Garosa: Teniski klasik Đoković – Nadal za titulu u Parizu i prvo mesto na ATP listi!

0

 Novak Đoković
 

U 2012. godini je Novaka na poslednjem koraku ka legendi zaustavio "kralj šljake", Španac Rafael Nadal. Isto je učinio i prošle godine u polufinalu, a sada će Novak imati novu priliku za revanš i osvajanje jedine krune sa gren slem turnira koja mu nedostaje, posle četiri na Australijan openu i po jedne na Vimbldonu i na US openu.

 

U polufinalu Rolan Garosa je drugi favorit savladao 18. "kosturaša", Letonca Ernestsa Gulbisa, rezultatom 6:3, 6:3, 3:6, 6:3, što je njegova peta pobeda iz šest duela sa ovim teniserom.

 

Novak je do prvog seta stigao sa dva brejka – u petom (3:2) i u devetom gemu (6:3). Prethodno, Gulbis je vodio sa 2:1 i imao dve vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

 

U drugom setu je bila dovoljna jedna brejk lopta srpskom teniseru da povede sa 5:3 u gemovima, a potom i sa 2:0 u setovima. Na isti način je uzvratio Gulbis u trećem setu, pošto je u osmom gemu oduzeo servis Đokoviću i potom smanjio na 2:1 u setovima.

 

A, činilo se da će sve biti mnogo lakše pošto je Novak poveo sa 2:0 u četvrtom setu. Međutim, odmah je Ernests vratio izgubljeni servis, a Novak polomio reket, što nije donelo promenu već je Letonac na svoj servis stigao do 2:2 u gemovima. Ipak, ponovo je bio presudan osmi gem, u kojem je Novak stigao do brejka za 5:3 i onda je bez problema na svoj servis završio meč.

 

U 13. finalu na gren slem turnirima u njegovoj karijeri (učinak mu je šest pobeda i šest poraza), sastaće se sa Špancem Rafaelom Nadalom, prvim teniserom sveta, koji će to i ostati ukoliko pobedi Đokovića. Nadal je savladao Britanca Endija Mareja, sedmog favorita u Parizu, sa 6:3, 6:2, 6:1, što je njegova 15. pobeda iz 20 duela sa ovim teniserom.

 

Nadal vodi sa 22-19 u pobedama protiv Đokovića.

 

Ranije danas se Ivana Jorović plasirala u finale juniorskog singla.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here