Raspojasane misli su dokaz slobode

0

Program je vodio pisac lično i britkim i duhovitim dosetkama kroz veoma bogat program, gradio neposredan kontakt sa publikom, pa je stvorena izuzetno prijatna atmosfera u kojoj su uživali i izvođači i posetioci. A u programu su učestvovali Elena Misirkova renomirana makedonsko-austrijska pijanistkinja, zatim Zoran Bugarski Brica, vrsni muzičar koji nastavlja tradiciju malih tamburaških sastava , koji je za ovu priliku doputovao iz Novog Sada. Bila je tu pesnikinja Slavica Lalošević.

 

ODUŠEVILI PUBLIKU: Učesnici u programu

 

 

Publiku je oduševio muzičar Radivoje Đurić kao i maestralan nastup Tanje Paucanović, virtuoza na violini i studentkinje bečkog Konzervatorijuma. Gost večeri bio je i Milorad Samardžija Smoki, umetnik koji na domaćoj i međunarodnoj sceni kreira nove dimenzije televizijskih i filmskih produkcija. Anđelu Lukić namerno pominjemo na kraju kako bi istakli njenu izuzetnu obdarenost. Ova učenica 1. razreda gimnazije u Beču stekla je niz priznanja za svoju oplemenjenu reč.
 

– Odmalena mi "dirigovano" mislimo. Dirigenti su roditelji, rodbina, učitelji i školske vlasti. Ako se usudimo da, ne daj Bože, demonstriramo samostalne misli, moramo da stegnemo zube i nađemo snage da istrpimo grdnje, psovke, možda i udarce, odnosno ukore, slabe ocene zbog našeg slobodarskog razmišljanja. Takvu situaciju doživljavamo ili prepoznajemo u vojsci, na poslu, u braku, a i u banalnim situacijama u životu. Jedan od ključeva da bi se čovek spasao kao slobodan mislilac jesu raspojasane misli, za koje u životu nikad nije kasno. Definicija takvih misli jeste: kaži ono šta lično misliš i stoj iza toga kao kamen – objasnio je autor.
Neobično lepo veče završeno je uz prigodan koktel koji je upriličen za publiku i učesnike programa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here