Blizanci Aleksandar i Nikolas sa Novakom uoči njegovog treninga

Godinu dana posle dobro poznatih dešavanja zbog kojih je morao da naprasno napusti Australiju, Novak Đoković se vratio, a za prvu destinaciju izabrao je Adelajd.

U glavnom gradu Južne Australije slavni teniser se takmiči na izuzetno jakom ATP turniru, na kojem ima zdušnu i bezrezervnu podršku srpske zajednice.

Srpski navijači na tribinama u Adelajdu

Iz dana u dan tribine su sve više ispunjene Novakovim navijačima, a naročito decom i mladima. Veliki broj njih je tokom poslednjih desetak godina rastao i radovao se uz pobede svog miljenika.

Među njima su i desetogodišnji blizanci iz Adelajda, Aleksandar i Nikolas Karasoulos, čija majka Tanja je Srpkinja i takođe veliki poštovalac velikog šampiona.

Prvi susret 2016. godine

Aleksandar i Nikolas su tokom protekle dve godine s nestrpljenjem iščekivali ponovni susret sa svojim sportskim uzorom, pošto obojica igraju tenis još od svoje treće godine.

Zajedno sa mamom i ovog januara verno prate Novaka i svaki njegov meč. Susreti blizanaca s Đokovićem su otpočeli još u januaru 2016. kada su imali četiri godine, a sada su se i peti put susreli s njim.

Uspomena iz 2021.

Najdraži susret bio im je onaj iz januara 2021. godine na istom, Centralnom terenu u Adelajdu, gde je Novak na početku ovogodišnjeg turnira pobedio dvojicu Francuza, najpre Konstanta Lestjena, a zatim i Kventina Halisa.

Tog januara, Novak je dečacima pružio priliku da igraju s njim baš na glavnom terenu, a detalje njihovog “meča“ prenele su brojne svetske televizije i novine.

Ni ova godina ne protiče bez oduševljenja dvojice dečaka, zbog novih uzbuđenja i iskustava koja nose gledajući velikog asa. Prošlog četvrtka pružila im se još jedna neverovatna prilika, ovaj put da gledaju Novaka i kako trenira sa austrijskim teniserom Dominikom Timom.
Kada ga je ugledao, Nikolas je sa oduševljenjem pohrlio ka Novaku i obavestio ga da ga čeka već dve godine, na šta je Novak podigao prst i rekao:

– Pa, to si ti, sećam te se!

Nakon što su se pozdravili i još jednom fotografisali s Đokovićem, dečaci su zauzeli mesta na stolicama pored terena i netremice gledali svaki pokret najboljeg tenisera sveta.

Navijači su Novaku vetar u leđa u Adelajdu

Arena je bila prazna i blizanci su mogli da uživaju u jedinstvenoj prilici da maltene sami prate Novakove forhende, bekende, voleje… Lebdeli su od sreće tog dana, kao i tokom svakog meča.

Braća nisu propustila priliku da svaki put podrže Novaka svim srcem, glasom i aplauzom. Sledeće nedelje s mamom lete za Melburn, kako bi nastavili da navijaju za Noleta i u pohodu na njegov deseti trofej na Australijan Openu.

Novak je nesumnjivo inspiracijia i idol deci širom sveta. Neke mališane, kao što je Nikolas, inspiriše i kada ponekad gubi poene i gemove na meču.

Taj Novakov unutrašnji mir i snaga da preokrene meč u svoju korist, neviđena je sposobnost jednog sportiste, koja deci daje sigurnost i veru da se uvek može napred.

Inače, Nikolas već dve godine trenira s poznatim trenerom Todom Langmanom, koji trenira i Tanasija Kokinakisa, a takođe je član teniske akademije Južne Australije.

Planira da za par godina provede svako leto u Beogradu, trenirajuci u našim jakim teniskim akademijama, uključujući Novakovu. Želja mu je da i on, poput svog uzora, jednog dana osvoji Australijan Open. Mi mu držimo palčeve da u tome i uspe!

Selfi za uspomenu

U publici u Adelajdu ovih dana ima mnogo mladih ljudi, pre svega Novakovih navijača iz srpske zajednice, koji na svaki meč donose srpske zastave, transparente podrške i ponosno aplaudiraju i glasno slave svaki Đokovićev poen.

Jedna od naših devojaka Tiana Ranić je prokomentarisala:

– Toliko je lepo porazgovarati s Novakom, on je tako divna osoba. Najlepše iskustvno za mene, zaista sam uživala!

Tiana i njena drugarica Bianka Uzelac su iskoristile i priliku za selfi fotografiju s Novakom, koji je uz osmeh uzeo telefon od njih i lično ovekovečio taj momenat.

DRAGOCENA USPOMENA: Bianka Uzelac i Tiana Ranić

Darovi od Novaka

U srpsku zajednicu Adelajda, na adresu Crkvene opštine Sveti Sava iz Vudvil Parka, prošle sedmice je stiglo šest paketa kao veliko iznenađenje za decu i omladinu od Novaka!

Paketi su bili puni majica, torbica i kačketa sa Novakovim imenom ili potpisom. Đoković je takođe obezbedio besplatne ulaznice za stotinak svojih navijača, što je takođe potez vredan velikog aplauza teniskom asu.

Prvo kod frizera, pa na “šišanje“ Halisa

Novak je uoči meča protiv Francuza Halisa iskoristio malo slobodnog vremena za posetu jednom od poznatijih frizerskih salona u Adelajdu.

Novak u frizerskom salonu u Adelajdu

Na oduševljenje drugih mušterija i prolaznika, nasmejani šampion je seo u stolicu i prepustio svoju frizuru i bradu u ruke šarmantne frizerke, koja je svoj posao obavila takođe šampionski.

Par sati kasnije, Novak je posle malo muka ipak “ošišao“ Halisa i prošao u četvrtfinale turnira u Adelajdu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here