B. Miličić
Ženski deo ansambla KUD Kolo

Od početka ove godine Srpsko kulturno udruženje “Rastko” iz Minhena promenilo je ime u Kulturno-umetničko društvo Kolo.

Prvi nastup pod novim imenom članovi ovog društva imali su nedavno na proslavi gde su sa gostima na sceni igrali igrači sva četiri ansambla uz pratnju narodnog orkestra pod upravom profesora Alekse Malića.

Ove večeri sa članovima KUD Kolo bili su KUD “Petar Kočić” iz austrijskog Figena, KUD Polet iz švajcarskog Bira, KUD “Nikola Tesla” iz Hercogenauraha i KUD Jelek iz Minhena.

Bilo je ovo lepo druženje i prijateljsko nadigravanje srpskih folklornih društava iz tri države, a u završnici svi učesnici u programu zajedno sa gostima na proslavi veselili su se uz muziku i pesmu.

Igra ih okuplja: Članovi Kola

Treba pomenuti da uz četiri grupe igrača dečji, omladinski, pripremni i izvođački ansambl, u sastavu KUD Kolo folklor rekreativno igra i grupa starijih članova.

Kolo u kalendaru narednih aktivnosti ima nekoliko interesantnih gostovanja. Tako 2. marta putuju u Inzbruk gde će biti gosti KUD Ostrog, zatim sledi gostovanje u Italiji od 22. do 24. marta.

U Minhenu ovo društvo 11. maja organizuje manifestaciju Festival folklora na kome će nastupiti više naših kulturno-umetničkih društava, a sedam dana kasnije, 18. maja, KUD Kolo učestvuje na humanitarnom koncertu minhenskih folklornih društava.

 

Izvor:
B. Miličić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here