EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Funkcioner crnogorskih Demokrata Dragan Krapović pozvao je danas Građanski pokret URA da se odluči da li su za evropsku, prozapadnu i evroatlantsku ili, kako je naveo, “Branovu” Crnu Goru.

Krapović je na taj način odgovorio potprededniku Građanskom pokretu URA Goranu Ðuroviću, koji je ranije saopštio da se Crna Gora trenutno nalazi između dva puta.

– Odgovorićemo konkretno i u cilju da naš odgovor razume svaki građanin Crne Gore, a posebno oni koji trideset godina na svojoj koži osećaju šta je i kakav je kriminogeni sistem DPS-a. URA da se odluči: evropska, prozapadna, evroatlanska ili Branova Crna Gora. URA da kaže, ko im je 3. decembra prošle godine (Abazović javno potvrdio) ponudio 21 milion evra za promenu izborne volje građana – rekao je Krapović.

On je kazao da URA pokuašava da Demokratama prikači Miloševića, “a upravo je URA potpisala Memorandum o rušenju vlasti sa partijom koja je vršila vlast sa SPS-om, a potom pozvala DPS u koaliciju, partiju koja je produkt Slobodana Miloševića”.

– URA da kaže zašto baš sada kada je izabran novi TS kreću u rušenje vlasti. URA da kaže, kako će ispuniti obećanje o hapšenju visokih funkcionera DPS-a, poput Petra Ivanovića i brojnih drugih aktera visoke korupcije, ako će upravo sa njima vršiti vlast na državnom nivou? – naveo je i dodao:

– Jedan koruptivno-kriminalni sistem se pobeđuje tako što se revitalizuje narodnom voljom poraženi kreator tog sistema? URA da kaže zašto želi vršiti vlast sa onima koji su glasali protiv budžeta, većih plata za radnike, većih penzija, protv naknada majkama i drugih socijalnih davanja, ako je tvrdila da će srušiti vlast ako se ne izglasa budžet.

URA bi, kako je saopštio, trebalo da kaže zašto je obmanula javnost tvrdnjom da nije pregovarala sa DPS, dok je sinoć Pavićević potvrdio da je bilo više pregovaračkih susreta.

– Sve je konačno jasno i na čistini: varaju vas po istoj matrici kako vas je varao DPS punih 30 godina, a koja glasi: ko nije sa DPS taj je protiv države, protiv EU integracija, protiv evropskih vrednosti, a u stvari to govore kako bi zaštitili fotelje i ponuđene milione – istakao je Krapović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here