Ratni veteran zakucao dasku u šaku: “Vučiću, hvala ti”

0

Veteran Velimir Milošević iz Kruševca iz protesta prikovao dasku (služi mu kao podloga za bolesnu kičmu tokom ležanja) s porukom "Vučiću hvala ti što misliš o borcima"
 

Kao i u januaru, kada je tokom prethodnog štrajka Nebojša Milenković iz Vlasotinca gotovo odsekao mali prst na svojoj šaci, tako je i tokom ovog protesta veterana došlo do samopovređivanja.

 

Milošević je napustio prostorije Udruženja, a onda dve daske, koje mu služe kao podloga za bolesnu kičmu tokom ležanja, prikovao ekserom za šaku i napisao poruku:

"Vučiću hvala ti što misliš o borcima". Na daščici sa druge strane šake piše "Veljo, ovo nisi trebao da uradiš".

– Učinio sam to za svoja tri sina i ćerku, kao i sve borce Srbije. Niko mi u porodici ne radi, izdržavamo se od moje plate iz JP "Poslovni centar", ali njen veći deo ode na otplatu kredita. Svi smo svesni da je država posle poplava u haosu i da sada nema novca za isplatu naših ratnih dnevnica, ali tražimo ono što nam je obećano, zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice – priča Milošević, koji nije dozvolio ekipi Hitne pomoći, koja mu je zaustavila krvarenje, da mu skine prikovane daske.

 

Kako je rekao, želi da poruku vide svi.

 

Veteran iz Kruševca je boravio na svim ratištima bivše SFRJ, na Kosovu, u selu Dragaj je ranjen, tako da mu je uklonjeno sedam rebara.

"Padaće po jedan prst svakog dana! Nikoga ne diramo i ne pretimo, sa svojim telima možemo da radimo šta hoćemo. Ovo je još jednom molba premijeru Vučiću da dođe u Valjevo i razgovara sa svojim građanima", poručuju štrajkači glađu.

 

Štrajkuju glađu i daju rok Vučiću

 

Dodao je kako su štrajkači glađu svesni da je država "u haosu posle poplava" i da nema novca za isplatu ratnih dnevnica.

"Tražimo ono što nam je obećano, kao i Zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice", rekao je Milošević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here