pixabay.com

Jedna od najpoznatijih filmskih franšiza “Star Wars”, dobija svoj prostor u sklopu zabavnog parka Diznilend. Nakon uspešnih bioskopskih hitova, ljubitelji “svetlosnih sablji” imaće priliku da izmaštani svet prožive kao “pravi” učesnici.

Nešto o čemu je, do pre koju deceniju, moglo da se priča samo u šali postaje stvarnost. Ko god da se našao na nekoj od “Star Wars” konvencija, koje se održavaju svake godine širom sveta, verovatno se pitao: “Šta donosi budućnost?”

U susret “delekoj, veoma dalekoj galaksiji”, kompanija Diznilend uložila je 24 milijarde dolara. Na prostoru od 14 hektara zamišljen je, između ostalog – hotel sa ličnim droidima, hranom i pićem; koji se nastavlja verodostojnim replikama poznatih svemirskih brodova poput “Milenijumskog sokola”.

Za potrebe zvučnog doživljaja aganžovan je proslavljeni kompozitor Džon Vilijams, autor poznatih “tema” bez kojih ovaj serijal ne bi bio potpun.

I pored mogućnosti da “nosite svetlosnu sablju” ili neko drugo poznato oružije, garantovana je maksimalna sigurnost.

Park “Ratovi zvezda – Na ivici galaksije”, za posetioce biće otvoren, prvo u Kaliforniji 31. maja, a zatim i na Floridi, 29. avgusta.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here