pixabay.com

Lanac organizovane prostitucije razbijen je u Španiji, u akciji koju je policija izvela prošle nedelje, kada je uhapšeno 14 pripadnika kriminalne grupe i 25 prostitutki, među kojima je bilo i nekoliko Srpkinja.

Sumnja se da su uhapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i okolnim gradovima, piše Vangardija.

“Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama, u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su mogli da ih nadgledaju. Takođe, dešavalo se i da devojke za svoje usluge ne dobiju novčanu nadoknadu“, navode tamošnji mediji, pozivajući se na izvore iz policije.

Osim Srpkinja, na bavljenje prostitucijom primoravane su i Kolumbijke, Rumunke, Brazilke, Venecuelanke, kao i žene iz Dominikanske Republike.

„Utvrđeno je da su neke od njih na prevaru dovedene u Španiju, a imale su i obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike, kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju, vijagru“, istakao je sagovornik iz policije.

Policija je u toku akcije obavila pretres na ukupno osam lokacija, a oduzeta je veća količina droge i tableta vijagre, dve kratke cevi, sačmara i brojna municija – navodi spomenuti medij.

Zaplenjeno je i 282.000 evra u kešu, a pronađena je dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice.
Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

Kako piše Vangardija, u jednom stanu pretvorenom u bordel policajci su pronašli i bankomat.

„Mušterije su na ovaj način mogle da podignu novac i plate drogu ili seksualne usluge. Ovo nije ništa novo, pošto je španska policija već pronalazila bankomate u bordelima“, istakao je izvor tamošnjih medija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime