Razbijena (srpska) pekara u Novom Sadu

0

Foto: Ilustracija

Lokalni mediji su preneli da je incident prijavila komšinica, koja je čula kada je razbijeno staklo i pozvala policiju.

 

Kako je za agenciju Beta rečeno u novosadskoj policiji, počinilac je priveden i priznao je da je razbio pekaru, a policija je brzo rasvetlila slučaj nakon pregledanog snimka sa sigurnosne kamere koja postoji u ulici.

 

U policiji su rekli da počinilac ima 21 godinu, a da je vlasnik pekare srpske nacionalnosti.

 

U proteklih nekoliko dana u Vojvodini je razbijeno nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici.

Sastanak sa vlasnicima napadnutih pekara u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik novosadske Policijske uprave Siniša Radaković sastali su se sa vlasnicima pekara i poslastičarnica čiji su objekti proteklih dana bili na meti napada. Vučević je na sastanku rekao da je Policijska  uprava privela određena lica i vršila poligrafska testiranja kako bi se otkrili počinioci napada.

 

"Ni država, ni grad, ali ni cela zajednica neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci narušavaju međuljudske odnose i kvare naš suživot. Oni nisu ogledalo našeg grada, a takvim ponašanjem se ne pokazuje patriotizam", rekao je Vučević nakon sastanka.

 

Gradonačelnik je zahvalio vlasnicima čiji su objekti bili izloženi napadima na "hrabrom i dostojanstvenom držanju".

"Naša država jača je od svakog huligana i ubeđen sam da će oni koji su bacili ljagu na naš grad biti procesuirani u skladu sa zakonom", dodao je Vučević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here