Razdor u Italiji: Bufon pretio Kasanu šamarima!

0

Đanluiđi Bufon
 

Italijanska reprezenatcija podseća na trulu jabuku. I čini se da ima sve više crva koji nagrizaju ostatke ne tako davno zdrave atmosfere na čijoj su bazi Azuri stigli do finala prethodnog Evropskog prvenstva. Sad, pošto su neočekivano brzo eliminisani sa Mundijala, ispostavilo se da odnosu unutar državnog tima nisu ni blizu idealnih i da su upravo oni jedan od razloga debakla u Brazilu.

 

Selektor Ćezare Prandeli je podneo ostavku, napadač Mario Baloteli nikako da preuzme deo odgovornosti, zbog čega ga je isprozivao Danijele de Rosi rečima kako ekipi nisu potrebni likovi iz Panini albuma nego pravi muškarci, a na sve se nadovezao konflikt između kapitena Đanluiđija Bufona i još jednog veterana Antonija Kasana. Možete misliti, dvojica prekaljenih asova svađaju se naočigled celog tima. Onda je i jasno da bolje od tek jedne pobede u Grupi D (iako je bila pakleno teška) nije ni moglo.

 

Kako javlja ugledna rimska Republika, a taj list važi za ozbiljan i nema veze sa tabloidima, Bufon i Kasano su se posvađali prilikom povratka reprezentacije iz Brazila i umalo nisu ušli u fizički obračun. Povod za nervozu bio je Điđijev komentar kako je doprinos novih igrača timu nedovoljan, zamerka da nisu dovoljno posvećeni zajedničkom interesu, a onda je u odbranu Veratija, Parola, Darmjana i ostalih stao Antonio Kasano. Taj nestašni dečko italijanskog fudbala, koji nikad nije mogao da se smiri, našao je za shodno da uzvrati Bufonu, pa mu je, saznavši šta je rekao, doviknuo:
"Hej, jedinu utakmicu na Mundijalu dobili smo kad ti nisi igrao. Letećeš odavde“, nagazio je Kasano na živac Bufonu, koji u pobedi nad Engleskom (2:1) nije branio zbog povrede.

 

Kasano je te reči izgovorio posle sletanja ekipe na milanski aerodrom Malpensa, dok se spremao da napustio avion, ali je morao da prođe pored Bufona, koji je ionako naelektrisanu atmosferu usled razočaravajućeg učinka "podgrejao“ pozivom na obračun.
"Imaj malo obzira da ti ne bih udario šamar“, iznervirao se golman Juventusa.

 

Prljav veš je isplivao i mada se Bufon trudio da sve demantuje – „ne razumem potrebu medija da od svega prave kontroverzu – sve je dokumentovano video snimkom iz aviona.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here