Razdraganost je kao magija-osvežava

0

Svaka žena volela bi da je lepa, naravno da nije nužno da izgleda kao manekenka, ali dame žele da budu lepe i tu ništa nije neobično i čudno. Da bi se ulepšao, nežniji pol koristi razne načine: garderobu, kozmetičke preparate, dekorativnu kozmetiku, vežbanje, a ponekad i estetska operacija. Ipak, ponekad se s tim i pretera.

 

Lepota je u vama, pronađite je
Standardi lepote se svaki čas menjaju, a opšte je poznato da milijarde žena ne izgledaju kao manekenke.

 

Naime, izgled fotomodela ima mali broj žena, ali da li to znači da su one milijarde ostalih žena rugobe? Naravno da to nije tačno i zato ne pristajte na nošenje neudobne odeće i obuće, zamorne kozmetičke tretmane, a posebno ne na podvrgavanje estetskoj hirurgiji, jer vaša lepota ste vi, takvi kakvi jeste, jedinstveni i nesvakidašnji i zato svoje karakteristike izbacite u prvi plan – s osmehom.

Mediji stalno bombarduju porukama o tome kako lepota izgleda, šta je u trendu, dobijamo gomilu saveta o tome kako ulepšati ovaj ili onaj deo tela, šta sa čim ide. Naravno, ima tu korisnih i zanimljivih stvari mnogo toga tačnog, ali čak i kad se radi o onome što je apsolutno tačno, to ne podrazumeva da uputstava za lepotu, morate slepo da se pridržavate! Naime, lepa žena je zadovoljna žena.

Žena koja je zadovoljna sobom i ima neku čudnu neobjašnjivu snagu u sebi je vedra i ljubazna. Ona zrači lepotom, onakvom kakvu nijedna kozmetika, garderoba, pa ni estetska hirurgija ne mogu da obezbede.

 

Ako lepotu shvatite preozbiljno i strogo pazite šta se s čim uklapa, svaki čas se mackate, lickate i doterujete, onda će vam tokom vremena to ulepšavanje postati jezivo opterećenje, tada će se izgubiti i ona, samo vaša, prepoznatljiva vedrina, makar ona iskrena.

 

Zato, ne zaboravite da se povremeno poigrate. Ako vam se baš dopada neki parfem, namenjen tinejdžerkama, a lepo miriše na vama, stavite ga! Ukoliko želite da se poigrate bojama koje baš i ne idu jedna s drugom, samo napred!

Eksperimentišite i zabavljajte se, ali ne shvatajte svoj izgled preozbiljno i sačuvajte svoj optimizam i vedrinu. Lepa žena jeste ona koja se od srca smeje, mlada ili stara, buckasta ili mršava, farbana ili prirodne kose, našminkana ili bez šminke – najlepša je nasmejana.

 

Zato, ma koliko to izgledalo neverovatno, pronađite u sebi "zaturenu" veru, nadu i ljubav, oplemenite se peckavom duhovitošću i smejte se, radujte se svemu oko sebe, zdravlju, životu, porodici, ali i neostvarenim željama.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here