Interesantna priča sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina, gde su glavni akteri hrvatski novinar Igor Ćurković sa zvaničnog FIBA portala i Žiga Samar, košarkaš Slovenije.

Igor Ćurković, hrvatski novinar koji radi za FIBA, podelio je sjajnu priču sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

Reprezentacija Slovenije plasirala se u polufinale takmičenja, a Ćurković je posle pobede “zmajčeka” nad Velikom Britanijom intervjuisao junaka tog meča, Žigu Samara

Igrač mlađih kategorija Real Madrida, predvodio je Sloveniju do trijumfa sa tripl-dablom od 14 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Posle meča je usledio intervju za zvaničan sajt FIBA koji su hrvatski novinar i reprezentativac Slovenije uradili na srpskom jeziku.

– Žiga, želeo bih da odradim intervju s tobom. Ako ti je lakše, možemo da pričamo na engleskom – rekao je Ćurković na engleskom junaku utakmice.

– Ne, čoveče. ‘Ajmo na srpskom – odgovorio mu je Slovenac.

– Ajde – rekao je Ćurković i dodao na Tviteru:

– Ja sam Hrvat, on je Slovenac, ali pričamo na srpskom. Inače, nije prvi put da mi se dešava.

Žiga Samar pridružio se Arnasu Velicki (Litvanija), Martinasu Andriuskevičusu (Litvanija), Andreju Kiriljenku (Rusija), Vasilisu Haralampopulosu (Grčka) i Vojislavu Stojanoviću (Srbija), kao šesti igrač koji je uspeo da ostvari tripl-dabl na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Utakmica između Slovenije i Turske igra se u subotu od 18h. U drugim polufinalu sastaju se Grčka i Španija (20:15). Srbija je zaustavljena u osmini finala od strane Litvanije.

 

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here