Fenerbahče ponovo nije mogao bez dramatične završnice, i ponovo je pobedio, ovoga puta Bešiktaš 74:73. I pored toga, Fenerbahče je ”uspeo” da prokocka veliku prednost tokom poslednje četvrtine meča sa Bešiktašom.

Na kraju je domaćin bio na pragu pobede, a da se to ipak ne dogodi, pobrinuo se Bobi Dikson, pobedonosnim košem na dve sekunde pre krajaza konačnih 74:73.

Posle meča, trener Fenerbahčea Željko Obradović je uz dosta emocija govorio na konferenciji za medije.

Kao da je osetio potrebu da javnosti otkrije sa kakvim problemima se suočava već dugo u ekipi Fenerbahčea.

– Velika je sramota za nas da igramo na ovaj način. Verujem da moji igrači ne razumeju mnoge stvari. Oni žive u svom svetu… Naš protivnik je igrao sa samo dva stranca, a još dva veoma važna turska igrača nisu mogla da im igraju. I, videli ste šta se dešavalo na terenu.

– Glavni problem je bila koncentracija i motivacija, kao i u većem delu sezone. Za njih je sve isto, šta god da kažem, ne prate.

– Čudo je što smo uopšte dobili ovu utakmicu… Moram još jednom da kažem da imamo ozbiljnih problema u timu. Ako ja moram da ih treniram da se bore, da ih podsećam da je svaki meč važan i da stvaram dodatnu motivaciju, onda je taj posao veoma težak – objašnjava Obradović.

Na kraju je uputio još jednu poruku svojim igračima, naredne utakmice pokazaće hoće li ga poslušati.

”Najveći problem je što niko od mojih igrača ne pomisli ‘šta nije u redu sa mnom, kako mogu da pomognem timu’, ne postavljaju pitanja sebi. Trebalo bi i više da razgovaraju, da se pripremaju za utakmicu. Treba da shvate kako treba da igramo, jer sam siguran da nisu zaboravili da igraju košarku. Sve je u njihovim glavama…”, poručio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here