EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Ilustracija

NATO vojna kancelarija u Beogradu je u potpunosti spremna da nastavi saradnju sa Srbijom, izjavio je danas šef te kancelarije za vezu NATO Tomaz Vitale.

On je, govoreći u Skupštini Srbije, podsetio na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da je ta saradnja donela koristi i da se raduje nastavku partnerstva.

Stoltenebrg je to rekao, podsetio je Vitale, prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Briselu.

Vitale je, inače, prisustvovao danas sastanku za narodne poslanike u organizaciji delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini NATO, a koji je održan radi boljeg upoznavanja narodnih poslanika sa radom članova te delegacije i sa temama koje se nalaze na dnevnom redu te međuarodne organizacije.

– Privilegija je što sam danas mogao da razgovaram o razvoju partnerstva između NATO-a i Srbije sa poslanicima nakon samita lidera NATO u Briselu – rekao je Vitale novinarima i zahvalio poslaniku Draganu Šormazu na pozivu.

On je podsetio da su šefovi država i vlada NATO na samitu ponovo potvrdili da taj vojni savez ceni partnerstvo koje ima sa Srbijom, te da bi jačanje odnosa između NATO i Srbije bilo korisno za Alijansu, za Srbiju i za ceo region.

– Pored toga lideri NATO su dogovorili ambicioznu agendu NATO 2030 koja ima značajan element koji znači da će se više posvetiti pažnja obukama i izgradnji kapaciteta sa partnerima poput Srbije – rekao je Vitale.

Podsetio je da se ove godine obeležava 15 godina od kako se Srbija učlanila u program Partnerstvo za mir sa NATO, navodeći da je partnerstvo NATO i Srbije dugotrajno i stabilno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here