Real jači od Bajerna, Gvardiola prvi put poražen u Madridu!

0

Benzema postiže jedini gol na utakmici
 

Real je za gol bliži Lisabonu od Bajerna posle prvog polufinalnog okršaja na Santijago Bernabeuu! Pogotkom Karima Benzeme u 19. minutu Kraljevski klub je savladao aktuelnog šampiona Evrope sa 1:0 i napravio veliki korak ka plasmanu u finale. Gvardiolina tiki-taka potpuno je zakazala u Madridu. Za 90 minuta Bavarci su napravili samo jednu priliku i to u samom finišu meča, kada je Kasiljas na maestralan način zaustavio udarac Gecea. Zanimljivo da je Gvardiola prvi put kao trener poražen u španskoj prestonici!

Utisak je da je Karlo Anćeloti nadmudrio Pepa Gvardiolu. S dva različita prilaza u prvom i drugom delu meča domaćin je dobrim delom i zbunio Nemce, koji su svoje šanse u suštini propustili u prvih 45 minuta, kada nisu uspeli da naplate to što imali loptu u nogama skoro 80 odsto vremena. Takođe, Anćelotijeva postavka u defanzivi delovala je kao pravi bedem, koji je bilo nemoguće probiti.

Bajern je počeo kao što se očekivalo, dominirao na sredini, lako iznosio loptu i dolazio do šesnaesterca, dok su se Madriđani povukli na svoju polovinu i čekali. Bukvalno do 19. minuta, kada su i došli do prednosti, Anćelotijevi izabranici jedva da su dva-tri puta prešli na polovinu Bajerna. Bilo je očigledno da čekaju šansu za kontru i tako je i bilo. Onaj koga su često apostrofirali kao najslabiju kariku u ovom timu, Fabio Koentrao, dobio je jednu dobru loptu, pobegao po levom boku i odlično poslužio Benzemu, koji je pobegao čuvarima, pa mu nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi praznu mrežu.

 

Ništa se nije promenilo ni posle vođstva domaćina. I dok su Bavarci kombinovali pred protivničkim golom Ronaldo, Benzema i društvo ispalili su još dve odlične kontre posle kojih su stvorene stopostotne šanse. Prvu nije iskoristio najbolji fudbaler sveta posle ubacivanja Benzeme, pošto je promašio sa desetak metara. Drugu je proćerdao Di Marija. Iskov centaršut preleteo sve, Portugalac je loptu primio na roglju petarca, međutim, i njegov pokušaj završio je daleko iznad gola.

 

Pep Gvardiola i Karlo Anćeloti
 

U drugom delu potpuno drugačija slika na terenu, međutim, rezultat je ostao nepromenjen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here