Real objavio da je doveo Jovića

1
marca.com
Ugledna madridska "Marka" već je napravila montažu s Jovićem u Realovom dresu

Luka Jović (21) definitivno je postao igrač “kraljevskog kluba”.

Ugovor je na šest godina. Real će Ajntrahtu iz Frankfurta platiti 60 miliona evra plus bonuse. Od toga 30% ide u kasu Benfike, Jovićevog prethodnog kluba, iz kojeg je u nemački tim došao na pozajmicu, ali je otkupljen nedavno za šest miliona evra. Španski velikan, dakle, plaća polufinalisti minule Lige Evrope deset puta više.

Jović je u napadača svetskog kalibra stasao u sezoni iza nas. O dolasku u najveći klub sveta, pod dirigentsku palicu njegovog trenera Zinedina Zidana, proslavljenog francuskog fudbalera, govorilo se dok godina nije ni završena jer je naš reprezentativac već bio ostavio dubok trag.

U Ligi Evrope, u kojoj je Ajntraht dogurao do četiri najbolja u nekom evrokupu prvi put posle 1980, bio je s deset golova drugi najbolji strelac. Francuz Olivije Žiru, Čelzijev as, nadmašio ga je za jedan pogodak u engleskom finalu s Arsenalom u bakuu. U Bundes ligi udvostručio je golgeterski učinak u odnosu na prvu sezonu u Ajntrahtu. Po dolasku iz Benfike osam puta je zatresao mrežu u nemačkom prvenstvu, a u minuloj sezoni čak 17.

Realov dres su u prošlosti nosili Predrag Mijatović, Dejan Petković, Robert Prosinečki, Perica Ognjenović, Predrag Spasić, Milan Janković…

Zvanično

 

S Realovog profila na Instagramu

S Ajntrahtovog profila na Tviteru

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here