Ono što je Didije Dešan nespetno najavio na konferenciji za medije pred meč Francuske i Andore, potvrđeno je zvanično na sajtu Real Madrida u sredu uveče.

Ferlan Mendi (24) novi je levi bek “kraljevskog kluba” i za njegove usluge platili su Lionu okruglo 50 miliona evra, nakon što su procenili da im je neophodna zamena za Marsela, dok Zidana nisu impresionirali Teo Ernandez i Serhio Regilon.

S obzirom na to da Brazilac već neko vreme “flertuje” sa Juventusom, odlučili su u Realu da se obezbede na vreme i da angažuju otkrovenje iz prošle sezone.

Đak čuvene fudbalske škole Avra je dve godine proveo u Lionu i tu prezentovao čvrstinu i probojnost na levom boku, a posebno je impresionirao u Ligi šampiona gde je uspevao da namuči i odbranu Sitija, zbog čega je i Pep Gvardiola razmaztrao da ga dovede u svoje redove.

Mendi je peto pojačanje Real Madrida u ovom prelaznom roku, a njegovim dolaskom zvanično su “prebacili” potrošenih 300 miliona evra.

Najviše su izdvojili za Edena Azara (100, Čelsi), potom Luku Jovića (60, Ajntraht), Eder Militaoa(Porto, 50), Ferlan Mendi (Lion, 50) i Rodriga(Santos, 45), a u ovim brojkama nisu uračunati i bonusi koji mogu Real da izađu više od 40-50 dodatnih miliona.

Ovakav trošak ne znači da će se tu zaustaviti nego se očekuje i njihova aktivnost na polju Pola Pogbe, Kristijana Eriksena ili Kilijana Mbapea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here