Real se provukao u Amsterdamu (VIDEO)

0
twitter.com/ChampionsLeague
Benzemina radost s Vinisijusom posle gola u Amsterdamu

Fudbaleri Real Madrida savladali su Ajaks 2:1 (0:0) u Amsterdamu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Meč je obeležila i upotreba VAR tehnologije koja je poništila gol Ajaksa u finišu prvog poluvremena, zbog nedozvoljene pozicije Dušana Tadića.

Ajaks – Real Madrid 1:2 (0:0)

Strelci: Zijeh 75. – Benzema 60, Asensio 86.

Ajaks: Onana – Taljafiko, Blind, De Liht, Mazraui – Šene (Dolberg 73.), De Jong – Van de Bek – Neres, Tadić, Zijeh

Real: Kurtoa – Regulion, Ramos, Naćo, Karvahal – Modrić, Kazemiro, Kros – Žunior, Benzema (Asensio 73.), Bejl (Vaskes 61.)

Mladi amsterdamski tim je bez imalo respekta ušao u duel sa trostrukim uzastopnim prvakom i od starta krenuo ofanzivno ka golu Tiba Kurtoe, uglavnom su diktirali svoj ritam igre, i bili bliži vođstvu na “Johan Krojf Areni”.

Predvodio ih je Dušan Tadić koji je izluđivao odbranu Reala, a konstantno je od njega strepeo i Garet Bejl kada se Velšanin vraćao da pomogne svojim defanzivcima.

Upravo je Tadić bio najbliži pogotku, ali nije imao sreće. Posle prvog kiksa Realove odbrane dobio je loptu u kaznenom prostoru, umakao je Ramosu i šutirao skoro za tla, ali pogađa stativu.

Desetak minuta kasnije servirao je Hakimu Zijehu zicer, koji Marokanac ne koristi, da bi u 41. minutu Ajaks konačno uspeo da zatrese mrežu Reala.

Nakon kornera u petercu se odlično snašao Nikolas Taljafiko, koji koristi kiks Kurtoe i odbijenu loptu glavom ubacuje u gol.

Međutim, prvi put u istoriji VAR je upotrebljen u Ligi šampiona i nije obradovao “kopljanike”. Sudija Damir Skomina je posle gledanja usporenog snimka konstatovao da je Tadić bio u nedozvoljenoj poziciji, najbliži golmanu Reala koga je pritom i blokirao, pa je poništen pogodak Ajaksa.

Iako je Real imao više šuteva u okvir gola, konstantno vršio pritisak na golmana Onanu sa 11 šuteva, može se reći da je Ajaks nadigrao prvaka Evrope u prvih 45 minuta.

Preuzeli su domaći igrači inicijativu i u drugom poluvremenu ali nisu bili ni približno opasni u završnici kao u prvih 45 minuta.

Real je poveo u 60. minutu golom Karima Benzeme posle sjajnog prodora 18-godišnjeg Vinisijuas Žuniora koji je pobegao Mazruiju i usput “patosirao”, a potom naređao još nekoliko igrača Ajaksa i servirao zicer Benzemi koji sa 8-9 metara zakucava loptu u mrežu i postiže 60. gol u Ligi šampiona.

Radovali su se navijači Reala samo 15 minuta, jer je baš toliko minuta pre kraja Hakim Zijeh iskoristio idealno proigravanje Davida Neresa sa leve strane i matira nemoćnog Tiba Kurtou za 1:1.

Real se bez Bejla i Benzeme povukao u završnici meča, Ajaks je preuzeo inicijativu ali je to skupo koštalo “kopljanike”. Madriđani četiri minuta pre kraja brzom kontrom stižu do novog vođstva i pobede 2:1 pogotkom rezerviste Marka Asensija.

Vaskes je pronašao usamljenog Karvahala na desnoj strani, koji je prišao kaznenom prostoru i pravovremeno poslao loptu između golmana i defanzivaca Ajaksa, do Asensija koji bio na drugoj stativi i doneo veliku prednost Madriđanima.

U nadoknadi vremena Dolberg je imao stopostotnu šansu za izjednačenje, ali je slabo zahvatio loptu koja je odskočila, a Kurtoa jednom rukom brani.

Revanš meč u Madridu na programu je 5. marta.

Osmina finala LŠ, prvi mečevi:

Sreda:

Ajaks – Real 1:2
(Zijeh 75 – Benzema 60, Asensio 87)

Totenhem – Borusija 3:0 (1:0)
(Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86)

Utorak:

M. Junajted – PSŽ 0:2 (0:0)

Roma – Porto 2:1 (0:0)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here