Juventus je spreman da pusti Kristijana Ronalda da se vrati u svoj bivši klub Real Madrid po povoljnoj ceni, prenosi Koriere delo Sport.

Izveštaji italijanskog lista kažu da je Juventus vezan za novac i da bi mogao da prihvati ponudu u iznosu od 56 miliona evra za Portugalca, od španskog velikana.

Izbijanje korona virusa izazvalo je pustoš u svetu sporta i moglo bi da košta sve klubove mnogo novca tokom narednih meseci, što će neke od njih naterati na drastične akcije.

Sav prihod od mečeva je presušio sa zatvaranjem domaćih i Lige šampiona, a Juventus će možda biti primoran da proda neku imovinu.

Ronaldo je najplaćeniji igrač u Seriji A, a ugovor mu je obezbeđivao 30 miliona evra godišnje, garantovano do juna 2022. godine.

Međutim, fudbaleri Juventusa prihvatili su smanjenje plata, što će klubu uštedjeti 80 miliona funti tokom naredna četiri meseca.

Sam Ronaldo izgubiće oko 10 miliona funti u narednim mesecima.

Podsetimo, Ronaldo se pridružio Juventusu iz Real Madrida 2018. za 113 miliona evra, tako da će eventualna prodaja doneti veliki gubitak u iznosu koji su platili Realu.

Ronaldo je postigao neverovatnih 450 golova u 438 nastupa za Real, a od tada je postigao 53 u 75 utakmica za Juventus.

Real juri i Embapea
Povratak u Real se može pokazati popularnim među fanovima, iako će 35-godišnjak možda videti konkurenciju za mesto u narednim sezonama.

Zinedine Zidane možda se više fokusira na budućnost, a Kilian Mbappe je visoko na njegovoj listi ciljeva. Međutim, morali su da zaustave potragu za zvezdom PSŽ-a zbog korona virusa.

Nadaju se da će 2021. godine pristati na Embape po povoljnoj ceni od 149 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here