rss.org.rs

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović izneo je utiske posle visokog poraza od Mađarske (38:26) na EURO u Danskoj.

Srpkinje su samo dan nakon pobede nad Holandijom potpuno podbacile i pretrpele prvi poraz.

– Totalno je bilo drugačije sve u odnosu na utakmicu sa Holandijom. Pričali smo o tome da je vrlo teško oporaviti se od sinoćne utakmice, da igramo odmah danas. Dok smo završili sa konferencijom, kasnije večerom, bilo je malo vremena za odmor. Nije bilo svežine i koncentracije. Realan rezultat je poraz. Rezultat je previsok – rekao je Obradović.

Obradović veruje da će ekipa vratiti svežinu pred meč odluke sa Hrvatskom u utorak.

– Izdržaćemo, bitno je da je bila Mađarska, jer ako gledamo rasplet u grupi, Holandija bi trebalo da tuče Mađarsku i Hrvatsku. Moramo da se osvežimo, imamo dva dana, igramo u utorak u 18 časova. Da vratimo svežinu, želju, volju i da pobedom nad Hrvatskom uđemo možda i sa maksimalnim brojem bodova. Rezultat je previsok, ali znate da smo priključili dve devojke iz karantina, pružili smo šansu Trifunović u napadu da odmorimo Stoiljković, bila je Radojević na levom krilu da odmorimo Radosavljević, pustili smo Lavko koja je bila 11 dana u izolaciji. Ima dosta nekih stvari o kojima sam vodio računa, naravno i o rezultatu, da me neko ne shvati pogrešno. Ali, kada sam video rezultat, pokušao sam da razigram i ostale igračice, trebaće nam u nastavku takmičenja.

Na sve to dodao je:

– Imaćemo i trening, pogledati dve utakmice Hrvatske, videti da li će nastaviti sa 3-2-1, kao što su odlično odigrale protiv Mađarica. Prijaće nam da uđemo u ritam utakmica, dan odmora, utakmica. Iskompletirali smo se, idemo dalje.

Rukometašica Jovana Stoiljković takođe je naglasila pripremu.

– Nisamo imale dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč. Umor je učinio svoje. Zato sam možemo mirno da se spremimo za naredni susret protiv Hrvatske – poručila je.

Njena saigračica Jelena Trifunović teško je pronalazila reči za težak poraz.

– Ne znam šta bih rekla. Loša utakmica za nas, i u odbrani, i u napadu. Postigli smo 26 golova, ni premalo, ni previše, ali danas nije bilo dovoljno. Jednostavno, ništa nije išlo. Nedovoljno koncentracije, nedovoljno snage. Glupo je pričati o umoru i vaditi se na izolaciju. Sutra imamo dan odmora, da malo treniramo i damo sve od sebe u meču sa Hrvatskom – zaključila je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here