“Realno Novak, ali…”

0

Reuters
Stan blagu ulogu favorita daje Novaku
 

Vavrinka je izjavio da je Novak u blagoj prednosti u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera, dodavši da je srpski igrač jedan od najspremnijih na turu.

– Teško je reći ko je najspremniji. Ako pogledate poslednjih nekoliko godina, Novak je poprilično neverovatan što se toga tiče. Bio je uvek fit, nekoliko puta godinu završavao na prvoj poziciji, pobeđivao mnogo dugih, dugih mečeva. Ali, teško je reći ko je najspremniji – rekao je Vavrinka. 

Vavrinka, koji je prošle godine u finalu pobedio rovitog Rafaela Nadala, nalazi se u delu žreba gde je upravo Đoković. 

– Daleko je taj meč, iskreno, veoma daleko. Pogledao sam žreb, video nosioce i video da će možda biti u mom delu. Znam kako je to – moram pobediti prve mečeve i proći u drugu nedelju. Što više budem pobeđivao, bolje ću igrati. Onda ćemo videti, veoma sam srećan kako napredujem kroz turnire i uzbuđen sam da počne ponovo – dodao je četvrti reket sveta. 

Osim Novaka i Vavrinke u Melburnu ima još nekoliko velikih favorita među kojima su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari. 

– I dalje bih stavio Rafu, Novaka i Rodžera kao favorite da osvoje turnir, možda malo više Novaka. Onda morate videti – i dalje mislim da, ukoliko Rafa prođe prvu nedelju, postaće veoma opasan. Nije u pitanju njegova igra već je više samopouzdanje koje bi dobio posle nekoliko meseci pauze. Takođe, biće interesantno videti mlađu generaciju koja pokušava da osvoji Gren slem. Mislim da nas očekuje uzbudljiv Australijan open – zaključio je Stan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here