Tanjug
Direktor policije Vladimir Rebić

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Beograda uhapšene su 42 osobe zbog raznih izgreda učinjenih tokom demonstracija prethodnih dana, a među njima je i napadač na novinara TV N1, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Kako je naveo za TV Prva, sinoćnji protest je bio značajno manje buran u odnosu na prethodne, a manji incidenti desili su se na kraju, zbog čega je policija morala da interveniše.

Komentarišući negativne komentare kako su hapsili decu koja su mirno stajala, Rebić je kazao da poseduju i snimke na kojima se mogu videti mlađa lica koja skidaju kaiševe i napadaju policiju, na šta je policija morala da reaguje.

– Od njih 14 samo jedno je maloletno, ostali imaju od 25 do 30 godina – kazao je Rebić.

Napomenuo je da je policija tokom pet, šest dana pokazala uzdržanost i strpljivost prilikom vandalskih napada, ali u trenutku kada je pretilo da neko od policijskih službenika može da izgubi život, morali su da reaguju.

– I sam Zaštitnik građana je procenio da nije bilo sistemskog prekoračenja, bilo je pojedinačnog i mi ćemo to istražiti, ali moramo imati na umu i da je postupanje policijskih službenika bilo pod pritiskom – kazao je Rebić.

Dodao je da će se istražiti pojedinačna disciplinska odgovornost i da je ubeđen da nijedan policijski službenik neće završiti u zatvoru, za razliku od huligana.

Tokom petodnevnih protesta, kako je naveo, povređeno je preko 130 policijskih službenika, odnosno taj broj je tražio medicinsku pomoć.

Ističe da se većina već vratila u stroj, a dvojica koja su imala teške povrede i dalje su na lečenju.

Policajac kojem su slomljene obe noge je u bolnici, dok drugi koji je imao potres mozga i frakturu lobanje se nalazi na kućnom lečenju i nije životno ugrožen.

Rebić navodi da je policija spremna da odbrani javni red i institucije i večeras ukoliko neko pokuša to da naruši.

– Bićemo suzdržani, ali upozoravam huligane koji misle da samo nasiljem mogu nešto da urade, da smo spremni da ih sprečimo u tome – kazao je Rebić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime