Da li vam je teško da spavate poslednjih dana zbog vrućine ili drugih uslova? Ne brinite, jer postoje rešenja zbog kojih ćete ponovo spavati mirno, čak i bez klima uređaja. Stvari su jednostavnije nego što mislite, a rešenja koja treba da znate su zapravo prirodna i krajnje jednostavna. Rezultati će, međutim, biti čudesni i konačno ćete moći da se naspavate.

Ne dozvolite suncu i toploti da uđu u vašu spavaću sobu tokom dana

Leti obično ostavljamo otvorene prozore. Pa ipak, ovo je pogrešno, jer omogućava toploti i vrućim sunčevim zracima da uđu u vaš prostor, podižući na taj način temperaturu. Provetrite sobe nekoliko sati ujutro, a kasnije tokom dana zatvorite prozore i videćete razliku tokom noći na sobnoj temperaturi.

Jedite lagane obroke nekoliko sati pre spavanja

Mnogo puta razlog zbog kojeg ne možete dobro da spavate nije samo vrućina, već i vaša ishrana. Važno je izbegavati “teška” jela od podneva nadalje, jer je logično da imate poteškoća sa varenjem i samim tim ćete lošije spavati. Jedite što lakši obrok i direktno ćete videti koliko će vam pomoći.

Ne zaboravite da pijete puno vode

Evo još jednog razloga da konzumirate više vode u svakodnevnom životu! Pogotovo sada kada je toplota počela, vašem telu je definitivno potrebna hidratacija. Osam do deset čaša je dobar početak i idealan način da se rashladite, dok će se razlika u snu osetiti već prvih noći.

Tuširajte se hladnom vodom pre spavanja

U današnje vreme malo je onih koji uspeju lako da zaspu, a da se prethodno ne osveže pod tušem. U slučaju da to već niste učinili, predlažemo da ga uvrstite u večernju rutinu, kako biste se opustili i doveli telo na idealnu temperaturu, koja će vam omogućiti da mnogo lakše spavate.

Naprskajte po telu nekoliko kapi svog omiljenog opuštajućeg mirisa

Lepo je mirisati tokom celog dana, ali i noću. Izaberite miris sa umirujućim notama, poput lavande i limuna, i naprskajte ga odmah nakon kupanja, neposredno pre spavanja. Njegov miris će vas smiriti, dok će vas pratiti do jutra.

Izaberite tkanine koje hlade

I na kraju, ali ne najmanje važno, tkanine na kojima spavate i u kojima spavate igraju izuzetno važnu ulogu i određuju kvalitet vašeg sna, posebno u vrlo vrućim noćima. Dobro je odabrati pamučne čaršave i jastučnice, kao i svilene pidžame, koje su osvežavajuće i vrlo udobne. Takođe, možete spavati potpuno goli, jer je dokazano da je zdravije i sigurno ćete izbeći neželjeni znoj tokom noći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here