Rejf Fajns u Domu Skupštine Srbije

0

 

Snimaćemo film: Ministar Ivica Dačić i glumac Rejf Fajns prilikom jedne od ranijih poseta
 

Fajns je viđen kako se sa nekoliko saradnika kreće hodnicima i prostorijama Skupštine, a glumčeva pratnja je od novinara u skupštini tražila da ne ometaju britanskog glumca i da ne traže od njega izjave.

 

 

"Koriolan" je moderna filmska verzija dela Vilijama Šekspira, o životu poznatog rimskog vođe Gaja Marcija Koriolana, u kojem je Fajns režiser i tumač glavne uloge.

 

Fajns je za potrebe planiranja snimanja "Koriolana" boravio u Beogradu i u februaru prošle godine, kada je otvorio FEST, na kome je prikazan film "Čitač" Stivena Daldrija u kome igra glavnu ulogu.

U Skupštini Srbije rečeno je da još nije ugovoreno snimanje filma u srpskom parlamentu, koji je Fajns danas razgledao samo kako bi video mogućnosti koje nudi zgrada skupštine.

 

Fajns je ranije već tri puta bio u Domu Skupštine Srbije. Prethodno je bio u Beogradu u decembru kada je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio da će srpska policija podržati snimanje njegovog filma "Koriolan", jer je to "odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržištu".

 

MUP je posle sastanka saopštio da je Fajns tražio "iznajmljivanje opreme, vozila, ljudstva i oružja srpskih specijalnih jedinica" za potrebe filmske produkcije, a razgovaralo se i o "korišćenju Doma Narodne skupštine gde bi trebalo da bude snimljena glavna scena".

 

Fajns je tada obavestio Dačića da je planirano da snimanje filma počne u martu 2010. godine i da traje od osam do 12 nedelja. Budžet za "Koriolan" je 20 miliona dolara od čega je predviđeno da u Srbiji bude potrošeno četiri miliona.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here