EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Lebron Džejms

Los Anđeles Lejkersi poraženi su prethodne noći na gostujućem terenu od Golden Stejt Voriorsa 117:115, a meč je obeležio Lebron Džejms koji je postigao 26 poena i tako postao najbolji strelac NBA lige svih vremena – računajući regularni deo i plej-of.

Lebron je u porazu svog tima ponovo bio najefikasniji i stigao do ukupno 44.157 poena u svojoj profesionalnoj karijeri.

On je tako prestigao još jednog bivšeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa, Karima Abdul-Džabara koji je do sada držao rekord sa 44.149 postignutih poena (38.387 u regularnoj sezoni i 5.762 u plej-ofu).

Kada je u pitanju samo regularni deo sezone, Abdul-Džabar je tu neprikosnoven pošto u ovom trenutku ima skoro 2.000 poena više od Džejmsa, koji se nalazi na trećem mestu sa zaostatkom od skoro 500 poena za Karlom Melounom.

Iako je oborio veliki rekord, Džejms nije želeo mnogo da priča o tome s obzirom da je njegova ekipa poražena.

– Teško mi je da sada govorim o tome, jer mrzim da radim bilo šta posle poraza. Imali smo šansu da pobedimo večeras. Zahavalan sam što sam imao priliku da igram ovu utakmicu na visokom nivou. Volim košarku, volim što sam deo NBA i što mogu da inspirišem toliko različitih generacija. Pretpostavljam da je to prilično velika stvar – rekao je “Kralj”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here