pixabay.com

U periodu od jula do septembra ove godine srpskim autoputevima je prošlo ukupno 12.577.351 vozilo, a ostvareni prihod od naplate putarine iznosi gotovo 6.2 milijarde dinara, što je više za više od 962 dinara odnosno 18,41 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

To je saopštilo Javno preduzeće Putevi Srbije, uz napomenu da je na povećanje prometa vozila na srpskim autoputevima svakako uticalo puštanje u saobraćaj dva nova autoputa, autoput kroz Grdelicu i autoput ”Miloš Veliki”.

Navodi se da je od 15. juna, kada je pušten autoput kroz Grdelicu, odnosno od početka rada deonice Niš-Preševo u zatvorenom sistemu naplate putarine do danas prošlo ukupno nešto više od dva miliona vozila.

Proteklog, poslednjeg avgustovskog vikenda zabeleženo je ukupno 635.882 vozila na autoputevima, od toga najveće povećanje saobraćaja u odnosu na isti period prošle godine je na čeonim naplatnim stanicama: Preljina – 48 odsto; Šid – 12,51, Doljevac – 11,74 i Preševo – 8,44 odsto.

Značajno povećanje prometa vozila na naplatnoj stanici Preljina je rezultat puštanja u saobraćaj i početak rada zatvorenog sistema naplate putarine na novom autoputu ”Miloš Veliki”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime