EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Nakon pobeda fudbalskih reprezentacija Argentine i Urugvaja na poslednjim mečevima grupne faze, konačno smo dobili i parove četvrtfinala na ovogodišnjem Kopa Amerika!

Argentinci su osvojili prvo mesto u grupi zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad Bolivijom (4:1), uz dva gola Lionela Mesija koji je “upisao” i jubilej s obzirom na to da je sa 148 nastupa postao igrač sa najviše nastupa za Gaučose.

Mesi je mrežu Bolivijaca tresao u 33. i 42. minutu, prethodno je Papu Gomez na Mesijevu asistenciju u 6. minutu načeo rivala, dok je konačan rezultat postavio Lautaro Martinez u 65. minutu – samo pet minuta nakon što je Savedra smanjio na 3:1.

Urugvaj se domogao drugog mesta u grupi zahvaljujući golu Edinsona Kavanija protiv Paragvaja u direknoj borbi. Naime, as Mančester junajteda je u 21. minutu iz penala tresao mrežu za konačnih 1:0.

Argentina će u četvrtfinalu igrati igrati protiv Ekvadora, Urugvajci idu na Kolumbiju, Paragvaj i Peru su sledeći par, dok će Brazil plasman u TOP 4 tražiti preko Čilea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here