pixabay.com
Ilustracija

I pored pandemije koronavirusa, I njome prouzrokovanom krizom, u Austriji je ove godine zabeležen novi rekord humanitarnih donacija.

Sa 750 miliona evra Austrijanci su bili veoma humani i darežljivi, a najveći deo novca, sa po 30 odsto usmeren je na pomoć deci i životinjama.

Ukupno 6,5 miliona Austrijanaca je doniralo novac, iako brojne humanitarne manifestacije, na kojima se uobičajeno skupljaju prilozi, nisu ni održane.

Dok je udeo donatora u Donjo Austriji i Burgenlandu sa 79 odsto najveći, građani pokrajina Salcburg, Tirol i Forarlberg sa 146 evra po donaciji u proseku daju najviše priloge.

– Prikupljanje donacija u ovoj godini nije bilo jednostavno – rekao je direktor udruženja “Fundraising Austria” Ginter Lučinger dodajući da je i pored toga ove godine za tri odsto više donirano nego prošle godine.

On objašnjava da je rekordni nivo donacija ostvaren usled povećanja bezbednosti da će donacije dospeti do onih kojima je potrebna.

– Oko dve trećine donacija ide na račune organizacija, koje godišnje bivaju kontrolisane od strane eksternih službi – ukazao je on.

Prosečna vrednost donacija iznosi 124 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here