commoswikipedia.org/Matija
Nema hleba od nauke: Rektorat Beogradskog univerziteta

Dva i po sata trajali su pregovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i grupe studenata iz Udruženja „1 od 5 miliona“, koji već 11 dana blokiraju tu zgradu, ali do dogovora o deblokadi ni danas nije došlo.

Pregovori se nastavljaju sutra.

Rektorka Popović kaže da je razgovor sa studentima bio „konstruktivan“ i da veruje da su korak bliže dogovoru.

– Verujemo da smo korak bliže dogovoru. Sutra nastavljamo sa razgovorima, i verujem da ćemo na najbolji mogući način za Univerzitet u Beogradu doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici – rekla je Popovićeva novinarima okupljenim ispred zgrade Rektorata.

Predstavnica studenata Valentina Reković navela je da su studenti danas bili „odgovorni i konstruktivni“.

Ona kaže da su razgovori išli u dobrom pravcu i da su u konsultaciji sa profesorima koji su ih podržavali i posećivali u toku blokade zaključili da je svima u interesu da se što pre „na čistac izvede“ doktorat Siniše Malog.

– Zajednički cilj je da Univerzitet što pre počne da radi i da se reši taj problem – rekla je ona.

Studenti kažu da će blokada trajati sve dok traju pregovori i da službe neće početi sa radom.

Početak pregovora sa studentima usledio je pošto je Popovićeva u jučerašnjem saopštenju osudila ulazak aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata tokom protesta studenata, odnosno blokade zgrade, 13. septembra, preneo je Tanjug.

Popovićeva je pre nekoliko dana rekla da razgovori moraju biti nastavljeni, jer je to jedini način da se dođe do rešenja.

– Nama je od ključnog značaja da stručne službe u Rektoratu počnu da rade. Nadamo se da ćemo u razumnom roku sesti za sto da privedemo priču kraju – navela je ona pre nekoliko dana na zajedničkoj sednici članova Senata, Saveta i Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

1 COMMENT

  1. Trebalo bi u Briselui da pregovaraju. Kakav apsurd! Obični uzurpatori imaju tretman legitimnih pregovarača. Naravno, to je tako htela rektorka!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here