Fudbaleri HJK Helsinkija remizirali su u domaćem prvenstvu uoči revanš meča sa Crvenom zvezdom u II kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Helsinki je igrao 1:1 sa “fenjerašem” VPS, izbegavši poraz golom Tima Vairinena glavom, posle centaršuta Efrana Zenelija iz kornera u 54. minutu.

VPS je poveo u nadoknadi prvog poluvremena pogotkom iz penala koji je napravio vezista Etu Vertainen zbog opasne igre u sopstvenom kaznenom prostoru.

Helsinki je u odnosu na gostovanje u Beogradu promenio formaciju sa 3-5-1-1 na 4-3-3 sa petoricom novih igrača u startnoj postavi i taj eksperiment ga je skupo koštao.

HJK je kontrolisao ritam meča, imao više pokušaja ka golu protivnika, ali se domaći igrači nisu prezerano istakli u završnici napada.

Uglavnom su pokušavali centaršutevima, imali su ih 21, triput više od rivala, ali nisu uspeli da pronađu “rupu” u odbrani rivala, sve do pomenutog kornera kada je Vairinen sjajno skočio na petercu.

Riku Riski, koji je predvodio napad HJK u Beogradu, ovaj meč je počeo na klupi za rezerve. Ušao je u igru odmah po izjednačenju rezultata, ali ni njegovo prisustvo u napadu nije pomoglo Helsinkiju da preokrene rezultat.

Helsinki je tako nastavio sa lošim rezultatima u ligi, ovo mu je treći remi u poslednja četiri kola pa je na deobi 2-5. pozicije na tabeli sa 27 bodova iz 18 utakmica.

Šampion zaostaje pet bodova za liderom Ilvesom. HJK će dočekati Zvezdu u sredu od 18 časova u revanšu.

Crveno-beli su u prvom meču u Beogradu slavili 2:0, golovima Ričmonda Boaćija u 27. i Milana Pavkova u 90. minutu pre 30.000 navijača na “Rajku Mitiću”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here