Završeni su neki od mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

PAOK i Ajaks remizirali su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Solunu rezultatom 2:2.

Holanđani su od prvog minuta pokazali da su sa razlogom favoriti i nije im dugo trebalo da dođu do prednosti. Hakim Zijeh je u desetom minutu iz prekida sa desnog boka ubacio loptu u šesnaesterac, svi igrači gostiju su je promašili, ali je vezista PAOK-a Dimitris Janulis poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Posle toga, Ajaks je napadao još neko vreme, da bi sredinom poluvremena domaći krenuli odlučnije i došli do svoje igre. Napadali su Grci, pa su ubrzo došli i do izjednačenja.

Ajaksova odbrana je pravila dosta grešaka u tom periodu, a crno-beli su znali kako da ih iskoriste.

U 32. minutu PAOK je izveo dobru akciju, Janulis je dobio loptu unutar kaznenog prostora, vratio na penal gde je bio Čuba Akpom koji ju je bez većih problema poslao iza leđa Andrea Onane. Svega šest minuta posle prvog gola Grci su postigli i drugi i potpuno preokrenuli rezultat. Dijego Bisesvar je izveo prekid na sličan način poput Zijeha, pa je Leo Matoš i doneo prednost svom timu.

Do odmora su domaći nastavili sa ofanzivom, njihovi protivnici su delovali smeteno, ali su sačuvali mrežu i drugih 45 minuta počeli na sasvim drugačiji način.
Huntelar je bio strelac komičnog gola, Holanđani su dugo opsedali kazneni prostor protivnika da bi na kraju postigli pogodak tako što je PAOK-ov defanzivac napucao iskusnog napadača od kojeg se lopta odbila preko linije gola.

Do kraja nije došlo do promene rezultata. Dušan Tadić je odigrao svih 90 minuta.

Karabag je iznenadio Apoel i slavio 2:1 na gostujućem terenu. Taj susret je rešen u 15 minuta drugog poluvremena, Azeri su poveli preko Emrelija u 54. minutu, da bi konačan rezultat postavio Gej u 69, koji je minut ranije zamenio strelca prvog gola. Domaći su uspeli da smanje rezultat kada je Merkis u petom minutu nadoknade postigao gol nade za svoju ekipu. Andrija Pavlović je odigrao svih 90 minuta u dresu Kiprana, dok je Uroš Matić zamenjen u 65. minutu utakmice.

Nerešen rezultat bio je i u prestonici Hrvatske, gde je mađarski Ferencvaroš remizirao sa Dinamom iz Zagreba. I pored velike podrške navijača, uspeli su da se sa golom vrate kući i čekaju revanš meč.

Utorak

PAOK – Ajaks 2:2 (2:1)

(Akpom 32, Matos 39 – Ziješ 10, Huntelar 57)

APOEL – Karabag 1:2 (0:1)

(Merkis 95 – Madatov 54, Gej 69)

Dinamo Zagreb – Ferencvaroš 1:1 (1:0)

(Olmo 7 – Siger 60)

Briž – Dinamo Kijev 1:0 (1:0)

(Vanaken 37p)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here