ATAImages
Buba Koreli

Pesma Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Koreli “Gluh i nijem”, skinuta je sa Jutjuba zbog plagiranja!

On je za svoj singl, koji je objavio na proleće ove godine, uzeo muziku svetskog hita “Roses” (Imanbeck Remix), koji je objavio Saint JHN, a koji je u prethodnom periodu bio na prvom mestu na svetskim top-istama.

Nije prvi put da se sarajevski reper i njegov prijatelj Džala Brat nađu na udaru zbog nepoštovanja tuđih autorskih prava. Buba je verno plagirao ovu pesmu, pa čak u njoj pominje više puta “ruže”, kao što se to spominje i u originalu. Inače, originalnu verziju je pre godinu dana objavio reper Saint JHN, ali Koreli u opisu na Jutjubu to nije naveo. Bez problema je potpisao sebe kao autora i doveo u zabludu svoje fanove, prenosi Kurir.

Ali, s obzirom na to da je strana verzija numere veliki svetski hit, nije dugo trebalo da neko primeti da je “Gluh i nijem” plagijat i da ga prijave.

Podsetimo, Buba i Džala su se i ranije posluživali tuđim radom, pa su pesme koje su uradili za Maju Berović takođe skinute sa Jutjuba. Reč je o hitovima “Balmain”, “Sama” i “Vip”, a za koje je dala oko 30.000 evra. Pravi autori tih kompozicija podneli su tužbe Jutjubu zbog krađe autorskih prava i dok Buba i Džala ne dokažu da su oni napisali pesme, biće zabranjeno njihovo emitovanje na toj platformi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here