Reprezentaciju treniraju srpski zetovi

0

 

Tražili sponzora za prevoz: Reprezentacija Srbije

Verovatno je malo kome od naših zemljaka koji žive i rade u Švajcarskoj poznato da će se od 29. do 31. avgusta ove godine u Oltenu održati Evropsko prvenstvo u faustbalu i da će na tom prvenstvu učestvovati i reprezentacija Srbije. Za Srbe to je nov sport i što je najvažnije treneri su Nemac i Švajcarac, obojica srpski zetovi. Prvi trener je Torsten Hilšer, dugogodišnji službenik nemačke ambasade u Beogradu, a pomoćni trener je Švajcarac Edi Hagen iz Oberucvila, oženjen Slavicom rodom iz Ćuprije.

Večera u Šenenverdu
Pošto se ovo takmičenje održava u Oltenu u kantonu Soloturn, kome pripada i Šenenverd, KUD "Vuk Karadžić" će ugostiti našu reprezentaciju na večeri 30. avgusta u klupskim prostorijama.

 

Slično odbojci
Faustbal je igra slična odbojci, a igra se na travnatom terenu. Između timova koji imaju po pet igrača (i tri rezervna) nalazi se traka koja može biti i na visini do 2 metra zavisno od uzrasta igrača. Cilj je da se lopta rukom ili pesnicom prebaci u polje protivničke ekipe tako da oni ne mogu da je vrate. Ukoliko lopta ili igrač dotaknu traku koja deli teren, to je greška i poen dobija protivnička ekipa. Set se igra do 11 osvojenih poena, a zavisno od nivoa takmičenja može se igrati do pet setova po meču.

Najveći problem kao i svuda su sponzori. Edi Hagen je našao jednog od glavnih sponzora, najveću samostalnu pivaru u Švajcarskoj Šucengarten, koja je opremila našu ekipu dresovima, a obezbediće i osvežavajuće piće za vreme takmičenja. Ostalo je da se nađe i sponzor koji će prevesti reprezentaciju od Beograda do Oltena i nazad.
– U Srbiji je faustbal malo poznat sport, pa sam odlučio da pomognem srpskoj reprezentaciji kako bi ostvarila bolji plasman u Oltenu. Mnogo mi je pomogla i supruga Slavica, koja je tražila adrese trenera Torstena Hilšera i igrača. Sa trenerom Torstenom i sa srpskom ekipom sam se prvi put upoznao na Evropskom prvenstvu isto ovde u Švajcarskoj u Ermantingenu 2010. I od tada se stalno posećujemo i čujemo telefonom – izjavio je za "Vesti" Edi Hagen.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here