Austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović već je viđen kao novo pojačanje Crvene zvezde ali po svemu sudeći, sam dogovor, osim onog usmenog, još uvek nije postignut. 

Crveno-beli jesu jedna od opcija za Dragovića, ali ne i jedina, što je i sam defanzivac priznao u razgovoru za austrijske medije.

Na pitanje da li bi imao primedbu što se Zvezda navodi kao glavni favorit za njegov potpis, Dragović je rekao:

– Da, imao bih. To da je Zvezda moj favorit su mediji malo preuveličali. Ali je zajedno sa bečkom Austrijom moj voljeni klub. I naravno da je jedna od opcija – rekao je Dragović i dodao:

– Kao i u životu, tako i u fudbalu postavljaš sebi ciljeve. Kad sam bio mali, uvek sam maštao o tome da jednog dana zaigram za Zvezdu. Isto tako sam maštao da ću zaigrati i za reprezentaciju ali mi ni na kraj pameti nije bilo da ću odigrati 89 utakmica za nacionalni tim. Mnogo toga je išlo baš onako kako je trebalo. Sada kad postoji šansa da odem tamo, važno je ostati hladne glave i ne donositi odluke samo na bazi emocije. Uostalom, nikada ne znate šta je prava odluka unapred. Kada donesem odluku, moram da stanem čvrsto iza nje i da izvučem ono najbolje iz nje.

Nastavio je Dragović da priča o izboru novog kluba.

– Imam 30 godina, nisam više talenat i želim da uzmem u obzir sve faktore. Gde ću se osećati komforno? Gde ću imati šansu da igram na visokom nivou? Gde će ta šansa biti fer? I naravno, mora malo da se vodi računa i o finansijama. Da to nije bitno, svi bismo igrali besplatno. Pokušavam u zahtevno vreme korona pandemije da nađem klub ispunjava sve te kriterijume – jasan je defanzivac Austrije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime