U Istanbulu su Turska i Hrvatska igrale prijateljski susret koji je završen 3:3, a kapiten Hrvatske Domagoj Vida igrao je ovaj meč zaražen virusom COVID-19.

Defanzivac Bešiktaša nije znao da je zaražen uoči utakmice i nastupio je u prvih 45 minuta. Pozitivan nalaz na koronavirus stigao tokom meča.

Povodom ovog slučaja oglasio se Fudbalski savez Hrvatske (HNS):

– Nakon što su u ponedeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u sredu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio posle ponoći po lokalnom vremenu, koji su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus.

Medicinska služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom „sumnjivi“ nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već doneo odluku o zameni Vide, medicinska služba reprezentacije izolovala je Vidu prema svim epidemiološkim merama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će, u skladu sa propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu. Svi ostali reprezentativci i članovi stručnog štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stokholm.

Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštovala sve epidemiološke mere, skladno Uefinom Return to Play protokolu. Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu sa reprezentativcima niti članovima stručnog štaba, stoji u saopštenju HNS-a.

1 COMMENT

  1. Strašno, strašno!!! Pozitivan, aaaaaa! I šta mu fali? Koliko vidim, čovek je igrao 45 minuta “smrtno” bolestan i preživeo?!? Ljudi moji ovde su svi ludi! Proglašavaju ljude bolesnim bez znakova bolesti! Kud ide ovaj svet? Dodjavola izgleda!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here