aba-liga.com

Košarkaši Budućnosti su savladali Cedevitu 78:73 u “Draženovom domu” i sa 2:1 se plasirali u finale ABA lige protiv Crvene zvezde.

Aktuelni šampion je pobedio u Zagrebu zahvaljujući seriji 11:2, na prelasku sa treće u četvrtu deonicu, kojom su zbrisali prednost Cedevite 56:49. Kobs i Pulen nisu mogli da vuku Zagrepčane, dublji sastav je presudio.

U vrlo izjednačenom megdanu je presudila hladnokrvnost iskusnih pojedinaca Budućnosti sa linije slobodnih bacanja, konkretno Gordića i Džeksona, u finalnim minutima.

Erl Klark je sa 19 poena bio prvi strelac finaliste, pratili su ga Nemanja Gordić sa 15, Goga Bitadze sa 13 (sedam skokova) i Edvin Džekson sa 11 poena.

Američki tandem Džastin Kobs (23 p.) – Džejkob Pulen (14 p.) nije bio adekvatno ispraćen, pošto nijedan saigrač sem njih nije završio dvocifren.

Prva i druga utakmica će se igrati u Beogradu 12. i 14 aprila, zatim se serija seli u Podgoricu 17. aprila. Ukoliko ne dođe do  3:0, nastavlja se četvrtim duelom 19. aprila u “Morači” i eventualni peti duel tri dana kasnije je pred Zvezdinim navijačima.

Prošle sezone je Crvena zvezda bila favorit, a Budućnost uzela titulu posle 3:1 u seriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here